Veelgestelde vragen

Nuttige informatie - Fotoproducten

 

Kan ik eigen foto's laten afdrukken bij BQreative?

Eigen foto's kunnen afgedrukt worden maar deze dienen wel van goede kwaliteit te zijn. Weet je niet of je foto van voldoende kwaliteit is? Bekijk de andere veelgestelde vragen of neem contact op.

Kan ik foto's laten afdrukken die genomen werden door een andere fotograaf?

Dit kan. Echter heb ik weinig controle over de manier van aanleveren en hoe de foto genomen werd. De kwaliteit van de foto heb ik dus verder niet in de hand. Wel kan ik de foto's controleren en mijn advies geven over het al dan wel afdrukken of niet. Indien ik de foto's moet omzetten naar een ander kleurenprofiel of dergelijke kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

Kunnen gsm-foto's afgedrukt worden?

Gsm's of smartphones beschikken meestal niet over een grote sensor waardoor de kwaliteit van de foto's meestal niet voldoende is om geprint te worden. Voor sommige fotoproducten (bijvoorbeeld: foto op boomstam) kan het wel lukken om gsm-foto's af te drukken. Toch moet dit steeds voor iedere foto bekeken worden.

Welke kwaliteit moeten mijn foto's hebben?

Foto's die met een spiegelreflex camera genomen zijn hebben meestal wel voldoende kwaliteit om gedrukt te worden. Veel hangt echter af met welke instellingen deze foto genomen werd. Zo kan een foto onderbelicht of wazig zijn wanneer de instellingen niet correct ingesteld waren. De foto's moeten echter wel voldoende resolutie hebben en moeten voldoen aan onderstaande aanleverspecificaties.

Wat is het verschil tussen sRGB en CMYK?

sRGB is een kleurenprofiel die je foto moet hebben wanneer je deze laat afdrukken bij een fotolabo. Het is een kleurenruimte die toegekend wordt aan je foto en waar drukkers van fotolabo's mee werken. 

CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow, Key (zwart). Dit kleurenprofiel wordt toegekend aan drukwerk. Alles waar tekst en grafisch ontwerp bij komt kijken valt onder drukwerk en dient aangeleverd te worden in PDF-formaat en moet het kleurenprofiel CMYK hebben.

Wat zijn de aanleverspecificaties voor een foto?

Een afbeelding moet aangeleverd worden in JPEG-formaat. Deze dient in het kleurenprofiel sRGB te staan en moet 300 dpi hebben. Weet je niet waar je dit kan terugvinden en twijfel je hierover? Neem even contact op.

Veelgestelde vragen

Nuttige informatie - Albums

 

Kan ik een album laten maken met eigen foto's?

Dit hangt af van de kwaliteit van de foto's. Indien de kwaliteit oké lijkt dan is er geen enkel probleem. Indien de kwaliteit van de foto's in mijn ogen niet voldoende is, dan kan ik je hier helaas niet bij helpen. 

Zijn er naast de standaard aangeboden albums nog andere mogelijkheden?

Ja hoor. In principe is alles mogelijk. Alleen zal de prijs hierin verschillen. De standaard albums die aangeboden worden zijn de meest populaire albums en kan je eigenlijk ook al ruim personaliseren. Ik raad je dus aan om een album te kiezen uit de standaardalbums en daar je eigen wensen op toe te passen. Wil je toch iets anders? Neem contact op, dan bekijk ik de mogelijkheden.

Waarom is een album zo duur?

De albums die ik aanbied zijn van hoge kwaliteit en gaan een heel leven lang mee. Het is dus in principe een éénmalige kost die je doet voor de rest van je leven. De prijzen die je ziet staan zijn inclusief werkuren die ik heb aan de opmaak. Er kruipen hier heel wat werkuren in en er is speciale software voor nodig. Daarnaast wordt er standaard steeds een opbergbox meegeleverd om je album in te bewaren. Alsook is de prijs inclusief btw.

Wat is de levertijd van een album?

Alle albums zijn handgemaakt waardoor het verwerkigsproces langer is dan de standaard producten. Alsook dient er eerst een ontwerp opgemaakt te worden om deze daarna te laten goedkeuren door jullie. Enige medewerking en overleg is nodig. Wanneer het album goedgekeurd is wordt het besteld en is het wachten op de leverancier. Hou rekening met een levertijd van min. 4-5 weken na goedkeuring van het ontwerp. 

Kan ik duplicaten bestellen van mijn album?

Wanneer je een album hebt laten maken en je wilt deze graag cadeau doen aan iemand dan kan je een duplicaat van jouw album laten maken. Het duplicaat wordt volledig afgewerkt in dezelfde stof en afwerking zoals jullie 'hoofdalbum'. De duplicaten hebben een standaard formaat van 20x20cm.

Veelgestelde vragen

Nuttige informatie - Geboorte

 

Wanneer bestel ik best een standaardgeboortekaartje?

Indien je al weet wat de naam van jullie kindje wordt en welk ontwerp je leuk vindt dan kan je dit in principe al bestellen. Geef mij de uitgerekende datum door en dan zet ik het kaartje al klaar voor zo ver dit mogelijk is. Ik ben graag voorbereid.

Wanneer je bevallen bent stuur je mij best snel een mailtje met de gegevens die verder aangepast moeten worden. Bellen mag ook! Ik zet alles klaar voor jullie en vraag een laatste goedkeuring voor het in druk gaat. 

Wat is de levertijd van geboortekaartjes?

Wanneer ik voor 16u op werkdagen kan bestellen worden de kaartjes dezelfde dag nog verzonden en worden deze de dag nadien geleverd op een adres naar keuze. Wil je een ochtendlevering? Dan kan dit ook mits opleg. 

Als je bevallen bent in het weekend of op een feestdag moet je rekening houden met een langere levertijd. Maar geen nood, je bestelling komt sowieso snel jullie kant uit. 

Standaardlevertijd: 1-2 werkdagen.

Wat als ik een aanpassing wil aan een standaardontwerp?

Een standaardontwerp staat klaar voor druk. De enige zaken die aangepast worden zijn jullie persoonlijke gegevens en uiteraard de naam van de baby. Indien je toch graag nog een aanpassing hebt aan een standaardontwerp dan hangt dit af van welke aanpassing dit is. Indien er teveel werk in kruipt raad ik jullie aan om te gaan voor een eigen ontwerp. Voor drukwerk op maat kan je ook terecht bij mij.

Kan ik een eigen idee laten uitwerken?

Ja! Graag! Indien je een eigen idee hebt voor jullie geboortekaartje kan je hiervoor ook terecht bij mij. Echter zal de prijs wel verschillen met de standaardontwerpen. De prijs voor een eigen ontwerp hangt af van het aantal geschatte werkuren. Alsook zal de prijs verschillen van het soort papier, de soort afwerking en het aantal stuks. Heb je een eigen idee? Contacteer me!

Houtzagerij 16 9990 Maldegem

+32476398488

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • Instagram

©2020 door Alison Becu - BTW:  BE 0567 625 192 - ING: BE47 3770 5849 5380